Logo_Thuisgekookt_vierkant_blauw
Rdw Oranjefonds Hulpfonds 32
Rdw Oranjefonds Hulpfonds 32
Rdw Oranjefonds Hulpfonds 26
Rdw Oranjefonds Hulpfonds 32Rdw Oranjefonds Hulpfonds 26

Thuisgekookt laat buurtgenoten elkaar ontmoeten door het delen van eten. Niet iedereen vindt het leuk om te koken en soms lukt het gewoon niet om (iedere dag) een lekkere, verse en vooral gezonde maaltijd voor jezelf te maken. Sommige mensen koken juist heel graag en maken met plezier ook maaltijden voor anderen. Thuisgekookt brengt deze mensen bij elkaar. Wie niet kan of wil koken kan zo een maaltijd bij een buurtgenoot afhalen en leert meteen iemand uit de buurt kennen. Op dit moment zijn er 225 Nijmeegse thuiskoks aangesloten die met liefde voor een buurtgenoot zouden willen koken.

Thuisgekookt maakt vooral veel vaste afspraken tussen mensen die – vanwege hun gezondheid – niet meer (iedere dag) voor zichzelf kunnen koken. Bijvoorbeeld een mevrouw van 92 die moeite heeft met koken waarvoor iemand in diezelfde straat dan 1, 2 of soms zelfs 3 keer in de week een bordje meer kookt en dit zelfs thuis komt brengen als dat nodig is. Een uitkomst in de huidige maatschappij waarin het de bedoeling is dat we langer thuis blijven wonen en meer gebruik maken van ons eigen netwerk.

Een voorbeeld is het verhaal van Catherine (88). Vijf jaar geleden startte Catherine met het afhalen van maaltijden via Thuisgekookt. Het bleek een schot in de roos, zeker sinds Catherine kampt met het vermoeidheidssyndroom en zelf koken niet meer lukt. Omdat ze dol is op lekker eten is ze ontzettend blij met de lekkere en bijzondere maaltijden die ze wekelijks via Thuisgekookt nuttigt. Doordat Catherine vaak vergeet te eten betekent een verse, met liefde bereidde maaltijd veel voor haar. ‘De thuiskoks zorgen er niet alleen voor dat ik eet maar ook voor de gezelligheid.’

Voor meer informatie of aanmelden:
ww.thuisgekookt.nl
06 83 44 71 97
info@thuisgekookt.nl